Читај ми!

Папа издаје рок албум!

Поглавар Римокатоличке цркве објавиће крајем новембра поп-рок албум под називом „Пробуди се!“. Папа неће певати већ ће његове поруке на неколико светских језика имати музичку подлогу, од поп-рока, преко прогресив рока, па до грегоријанских мелодија.

Папа издаје рок албум! Папа издаје рок албум!

Амерички магазин Ролинг стоун представио је песму која ће се наћи на папином албуму. Реч је о нумери Wake Up! Go! Go! Forward!, то јест снимку дела говора папе Фрање који је одржао на енглеском језику у Јужној Кореји.

Поглавар Римокатоличке цркве говорио је окупљенима да треба да се пробуде и покрену, да не подлегну притисцима, изазовима и греховима.

Прогресивни рок који прати папину поруку обезбеђују синтесајзери, трубе и електричне гитаре, пише Ролинг стоун.

Папа Фрања у порукама на албуму Пробуди се! (Wake Up!) говори на италијанском, енглеском, шпанском и португалском језику, а музичка подлога на издању варираће од поп рока до грегоријанских мелодија.

Продуцент албума је дон Ђулио Нерони који је радио и са папама Јованом Павлом II и Бенедиктом XVI, па се у овом случају, како каже, трудио да буде веран посебности папе Фрање који се залаже за дијалог, отворена врата и гостољубивост.

Како је пренео Си-Би-Ес, део прихода од продаје папиног албума биће дониран за финансијску подршку избеглицама.

Папа је данас у оквиру своје турнеје по САД напустио Њујорк и отпутовао у Филаделфију, где ће боравити два дана.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи