Читај ми!

Враћају се у септембру, као „Папирни богови“

Четрнаести студијски албум групе „Дјуран дјуран“ у продавнице стиже 11. септембра и носи назив "Paper Gods", по песми за коју Сајмон ле Бон каже да је најбоља на овом издању.

Враћају се у септембру, као „Папирни богови“ Враћају се у септембру, као „Папирни богови“

Мрачна, седмоминутна песма говори о конзумеризму: "The slaver in a sweatshop/Putting trainers on your feet" и "Bleeding from paper cards, no money for head shots/Fools leading, who needs it?", пише портал Mtv.rs.

„Мислим да папирни богови могу да буду разне ствари“, каже фронтмен бенда Сајмон ле Бон, „Зато је то назив песме. Новац може то да буде, а могу и фотографије или сећања. Папирни богови могу бити и људи који стоје на врху и говоре свима шта да раде или људи који поседују новине и говоре им шта да мисле. Свиђа ми се вишезначност и различити начини интерпретације песме“.

Ле Бон је рекао да је правило да се никад не објашњава текст песме, али, како истиче, у случају ове нумере очигледно је реч о модерном животу и ставовима.

„То није критика. Не. То је заправо само виђење ствари“, објаснио је лидер чувене британске групе.

Од свих песама са 14. албума групе, Ле Бон издваја управо Paper Gods.

„Има такву дубину и посвећеност. Веома сам поносан на ту песму. Мислим да је то најбоља песма са албума“, закључио је Ле Бон.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи