Читај ми!

Богови метала протутњали Београдом

Прво вече „Белгрејд колинг“ фестивала обележио је концерт једног од најутицајнијих и најпознатијих хеви метал састава данашњице „Џудас прист“. Овом спектаклу су претходили бенд „Стил темпо“ из Македоније у "Helloween" из Немачке.

Богови хеви метала, како их многи називају, предвођени чувеним Робом Халфордом почели су наступ брзо, енергично, жестоко.

Светлосни спекаткл и звук одличног квалитета који је данас привилегија чути продукцијски је ниво који су организатори обећавали, а „Џудаси“ као култни, планетарно популарни састав који је исписао значајне редове историје музике 20. века, наравно, испунили.

Од оснивања пре четири и по деценије, чланови британског бенда су се неретко мењали, ипак, данашња поставка веома је блиска оној која је харала светским бинама у тзв. златно доба метала - осамдесетих година.

У данас великом броју музичких праваца, „Џудас прист“ су задржали статус класичног хеви метал бенда чији је звучни идентитет обликован из хард рока.

Глас Роба Халфорда којем, чини се, деценије певања нимало нису нашкодиле, заштитни је знак састава као и непресушна, инспиративна енергија ових музичара.

Један од захтева „Џудаса“ био је да им организатори не смање ниво звука - било је, као што су и најавили, интензивно, бучно и узбудљиво.

Једино што се није уклапало у слику феноменалног спектакла у Комбанк арени јесте свега 5.000. То је необично уколико имамо у виду то да је хеви метал звук враћен на „Белгрејд колинг" фестивал управо на захтев великог броја фанова.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи