Читај ми!

„Штатхале“ се спрема за „Евросонг“

Највећа дворана у Бечу припрема се за велико европско такмичење, „Песму Евровизије“, на којој ће Србију заступати Бојана Стаменов. У наредних 30 дана дана у „Штатхалеу“ биће распоређено више од 20 километара каблова, постављено 1.400 светала за потребе расвете.

„Штатхале“ се спрема за „Евросонг“ „Штатхале“ се спрема за „Евросонг“

Само радови на главној бини дворане у Бечу у којој ће бити одржано овогодишње надметање за најбољу песму Старог континента, трајаће више недеља. Бина је дуга 44 метра и висока 14,3 метра, преноси Танјуг.

Аустријска државна телевизија ОРФ, која је домаћин овог великог такмичења, почетком недеље преузела је Штатхале како би радови могли да почну.

Трошкови радова на припреми највеће бечке дворане за „Евросонг“ процењују се на 8,9 милиона евра.

Хала „Д“ биће претворена у главну дворану за Евровизију са 13.000 места за фанове, где ће се одржати укупно девет спектакуларних дешавања - два полуфинала, једно финале, са по две пробе.

Хала „А“ биће припремљена за одржавање конференција за штампу за 1.700 новинара из целог света. Такође, за новинаре се спрема хала „Б“, где ће бити спремно 800 места за рад за представнике медија.

Посебни гости моћи ће да уживају и славе у хали „Ф“, где ће бити и простор у којем ће моћи да се одмарају уметници из 40 земаља, као и чланови њихових делегација.

„Све тече савршено. Чудимо се шта је већ све постављено“, рекао је продуцент „Песме Евровизије“ Едгар Бем.

Прве пробе планиране су за 11. мај, а 12 дана касније биће одржано финале овог великог музичког такмичења.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи