Читај ми!

„Бир фест“, рок грмљавина за крај

Овогодишњи, 12. фестивал музике и пива обележили су наступи одличних музичара, а према првим проценама организатора, концерте на Ушћу посетило је више од пола милиона људи. Завршница „Бир феста“ у знаку „Ван Гога“ и „Ју групе“.

Београдски фестивал пива „Бир фест“ ове године је окупио више од пола милиона људи.

Програм су у недељу увече отворили Биља Крстић и оркестaр „Бистрик“, док су атмосферу до усијања довели рок састави „Ван Гог“ и „Ју група“.

Око 43 сата квалитетне музике, 35 извођача из земље и иностранства, између осталих и Си Ло Грин из Сједињених Америчких Држава, неколико стотина хиљада посетилаца, бројке су које „Бир фест“ уздижу у ред најзначајнијих манифестација земље и региона.

Музичко дружење последње, пете вечери овогодишњег фестивала пива око 18 часова отворио је блуз бенд „Најт трејн“.

После ове дружине, а пре „Ди луна блуз бенда“, друге групе блузера која је забављала посетиоце, на сцени на Ушћу хиљадама љубитеља сока од хмеља представио се и рок бенд „Нијагара“ из Новог Сада.

С првим сумраком суграђани и гости представници различитих генерација уживали су и у етно-нумерама које је извела Биља Крстић са својом „Бистрик оркестром“.

Чим су се на сцени појавили добро познати момци из „Ван Гога“ небом изнад Ушћа проломио се врисак девојака окупљених у првим редовима око бине.

Тек што је фронтмен Ђуле запевао прве речи „Ван Гоговог“ хита Неко те има ноћас, из публике га је врло брзо надјачала хорска подршка.

Одличну рокерску атмосферу није успела да прекине ни нешто дужа пауза између свирки „Ван Гога“ и „Ју групе“.

Најупорнији љубитељи пива и различитих музичких праваца у првим минутима после поноћи подсетили су се највећих хитова андерграунд бенда „Дарквуд даб“.

Част да затвори овогодишњи фестивал пива имала је група „Сарс“.

Овогодишњу манифестацију обележило је и увођење новина, попут картица за плаћање, као и улазница од 300 динара за прво фестивалско вече.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи