Читај ми!

Рекордна посећеност „Нишвила“

Јубиларни 20. „Нишвил“ џез фестивал привукао је највећу пажњу публике до сада. Фестивал се завршава сутра, а џез критичари процењују да су наступи Кенди Далфер и бразилске певачице Тание Марие потврдили да је реч о најважнијем џез фестивалу у југоисточној Европи.

Никада толико џез публике није било на прва два дана „Нишвила“. Наступ Кенди Далфер на главној бини ноћас је гледало више од 25.000 посетилаца.

„У послење време експериментишем и покушавам да убацим што више џеза у денс музику. Мој наступ је врло енергичан, ритмичан и драго ми је што се публици у Србији то допало“, каже Кенди Далфер.

„Да, рекли су ми музичари из Немачке колико је овај фестивал утицајан и популаран. Наше колеге из групе 'Jazzanova' су нам говориле о томе и врло нам је драго што су нас организатори позвали“, објашњава Андреа Бенини из групе „Моп моп“.

Публика долази из свих крајева Србије, а све чешћи су и гости из иностранства.

На фестивалу се организују музичке радионице и изложбе. Познати стрип цртачи заједно с посетиоцима преносе емоције на папир. Све то у Тврђаву ће ове године довести више од 150.000 гледалаца, очекују организатори.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи