Читај ми!

Једва чекам сусрет са Београђанима!

Један од најпознатијих кантаутора балканске регије Дино Мерлин, нову песму „Ружа“ посветио је жртвама поплава на територији бивше Југославије, а у емисији „Београдска хроника“ премијерно је приказан и спот. Певач је у изјави РТС-у рекао да једва чека да се поново сретне са београдском публиком.

У емисији „Београдска хроника“ премијерно је приказан спот Дина Мерлина, који најављује његов нови албум.

Пре само две недеље у време великих поплава, овај певач је снимио песму коју је посветио угроженима од поплава на територији читаве бивше Југославије.

„Песму 'Ружа' сам написао одавно, пре можда четири, пет година и била је замишљена као једна балада на новој плочи. Дакле, онако једна тужна песма која говори о бригама које човек има за све оно што воли, за децу, за здравље, за те људске ствари и онда када је требао албум да изађе тамо негде половином месеца маја, једноставно сви смо били сведоци катастрофалних поплава које су захватиле читаву регију. Једино што ми је тада пало на памет је да учиним колико могу да се прикључим свим тим храбрим људима, обичном свету који је схватио да требамо сви да се укључимо и да помогнемо колико можемо. Тако сам 'Ружу' одвојио једноставно“, каже Мерлин.

Певач истиче да је направио паузу од шест година од изласка последњег албума, зато што није више у годинама када има добру инспирацију.

„У годинама сам када не долазе песме као када сам имао 18. Биологија је чудо, али ето још увек пишем песме и нисам имао неки посебан разлог да објављујем албуме, јер ми је и прошли још увек млад. Али ето прошао је један период, написао сам песме и то је природан рефлекс да човек изда албум када има шта да каже“, наводи певач.

Мерлин објашњава да је песма Шкољка заправо требала да буде први сингл и најава за нови албум, али природа је променила планове.

„'Шкољка' је другачија песма, љубавна прича, која ме инспирисала да та песма крене као нешто што би требало да буде најава за мој нови пројекат који се зове 'Хотел Национал'“, истиче Мерлин.

Што се концерта у Београду тиче, Мерлин каже да је српска престоница једна од главних дестинација на којима ће наступати.

„Ми смо свуда где има публике и промотера који су вољни да испуне пре свега продукцијске захтеве за моју турнеју и једва чекам да се поново сретнем са мојом београдском публиком“, закључује Дино Мерлин.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи