Читај ми!

Акробатски аеро-шоу у част „Мејдена“

Уочи београдског наступа „богова метала“ 17. јуна, пилот Владимир Булат извешће седмоминутну акробатску тачку. Авион марке „злин-526Ф“ за ову прилику биће специјално „улепшан“ Едијевом сликом!

Београђанин Владимир Булат, члан аеро-клуба „Фалконс“ из Зрењанина, посебну тачку у трајању од седам минута припрема данима са својим колегама из клуба.

Овај акробатски пилот на идеју да направи спектакл у ваздуху пре концерта групе „Ајрон мејден“, заказаног за 17. јун на Калемегдану, дошао је када је наступ најављен.

И сам је велики фан популарних металаца, али како Владимир каже, о тачки је размишљао и због тога што му је певач бенда Брус Дикинсон колега пилот.

За ову специјалну тачку, Булат ће користити прави акробатски авион марке „злин-526Ф“, некад веома популаран и код пилота у СФРЈ.

Доњи део авиона је посебно осликан, а на слици се налази лик популарне маскоте бенда Едија који се налазио на више „Мејденових“ омота за албуме, али се посебно везује за песму Aces High, у којој се помиње ваздушна битка за Британију у Другом светском рату.

И певач легендарне британске групе спрема аеро-шоу за 5. јул и „Сонисфир“ фестивал, којим се завршава њихова "Maiden England" турнеја.

Најпознатији музичар међу пилотима, Брус Дикинсон, заједно са групом пилота извешће симулацију битке на небу у част стогодишњице победе над немачким пилотима у Првом светском рату.

Улазнице за концерт „Мејдена“ на Калемегдану продају се на благајнама „Евентима“ широм Србије и целе Европе. У продаји су улазнице за партер 1 и 2 по ценама од 3.500 и 2.990 динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи