Читај ми!

„Лајбах“: Помоз Бог, долазимо у миру!

Култни словеначки бенд „Лајбах“ у оквиру светске турнеје поводом новог албума "Spectre" одржаће сутра, у суботу 14. јуна (21 h), концерт у великој дворани Дома омладине Београда, који најављују као „један фини лајбаховски политички митинг“.

„Лајбах“ (Laibach) у Београд долази са потпуно новим аудио-визуелним програмом, а вођа Јани Новак најављује да ће у Дому омладине „представити манифест Лајбахове интернационалне политичке партије, која је лансирана уз албум Spectre“.

„На албуму се у првом реду бавимо политиком и формирањем политичке свести. Постоји пораст ангажоване свести у Европи и другде у свету, људи су уморни од постојећег политичког и економског естаблишмента и желе да преузму власт у своје руке, враћајући достојанство и солидарност у друштвене односе свакодневног живота. Ми их можемо само подржати у овом настојању, а уз то можемо у исто време вратити и неке политичке важности и достојанство у поп културу“, објашњава Новак.

Према његовим речима, за „Лајбах“ „идеја партије пуно је интересантнија од идеје фан клуба“.

„Партија ће бити доступна свима онима који могу да буду инспирисани 'Лајбахом' и који желе нешто више од само слепог конзумирања идеја и материје. Ми не желимо клуба навијача, него друштвено и политички осетљиве чланове који ће се ангажирати у својим срединама и који ће се повезивати и интернационално", наводи Новак.

Нови албум најавио је сингл/спот The Wistleblowers, тема са класичним милитантним и симфонијским штихом „Лајбаха“ која алудира на хероизам нових, дигиталних Прометеја слободе Бредлија Манинга, Едварда Сноудона и Џулијена Асанжа. У тренутку недавног одржавања „Песме Евровизије“ појавио се и други сингл/спот Eurovision са стиховима „Европа се распада (Europe is falling apart)“.

Улазнице су у продаји и коштају за партер 1.200, а балкон 1.500 динара преко мреже „Евентим“.

Поводом београдског концерта Лајбах поручује: „Помоз Бог! Видимо се на нашем концерту у Дому омладине у Београду. Долазимо у миру!“.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи