Читај ми!

Драгана дел Монако пева за жртве поплава

Првакиња опере Народног позоришта у Београду Драгана дел Монако, сутра ће одржати хуманитарни концерт у Великој дворани Центра „Сава“. На репертоару ће бити најлепше оперске арије, канцоне и романсe.

Српска оперска дива каже да је уметност, а нарочито музика, један од видова суптилног исцељења свакога.

„Са радошћу вас очекујем у петак, 6. јуна од 20 сати у Великој дворани Центра 'Сава', да заједно будемо хумани, уз нежне тонове музике и светла“, каже Драгана.

Као гости, наступиће тенор Фабио Андреоти, Марио Павле дел Монако (Беч), уметнички ансамбл МО „Станислав Бинички“ и хор АКУД „Иво Лола Рибар“. Редитељ концерта је Александар Николић, а за диригентским пултом биће Војкан Борисављевић.

Сви укључени у организацију и програм концерта одричу се хонорара на име помоћи пострадалима од поплава у Србији а на исти, наменски рачун Владе Републике Србије, биће упућен и сав новац од продатих карата за овај концерт.

Овим концертом, реномирана оперска дива обележиће јубилеј - 25 година успешне оперске каријере.

Драгана дел Монако је овим поводом написала писмо као позивницу да пружите руку помоћи и да се придружите овим свим хуманим људима.

„Драги пријатељи, одлучила сам да не откажем свој концерт Guarda che luna у Центру 'Сава', већ да вас све још енергичније позовем да дођете те вечери, 6. јуна у петак да заједно и бар донекле ублажимо тешкоће жртвама поплава у Србији. Са великим задовољством са мном на бини биће и врхунски уметници“, наводи се у писму оперске диве.

„Волела бих да овај концерт не буде усамљени пример већ да вам и остали уметници такође разведре дане који предстоје а да се, попут мене и читавог мог тима и други учесници и организатори културних догађаја такође одрекну хонорара и прихода у хуманитарне сврхе, за жртве поплава у Србији“, истиче Драгана дел Монако.

Медијски покровитељ концерта Драгане дел Монако је Радио-телевизија Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи