Читај ми!

Мариза: Србе сам доживела као своје

На подршку многих светских звезда Србија може да рачуна још од првих дана поплаве. Неки су послали новац, неки поруке подршке, неки позвали остале да помогну. Фадо дива Мариза допутовала је у Београд, где ће снимити песму и спот за помоћ угроженима.

Португалка, која је почасна гошћа музичара Слободана Тркуље, у интевјуу за РТС каже да је одмах прихватила позив да дође и на свој начин помогне онима којима је помоћ неопходна.

„Позвао ме је и нисам могла да одбијем. У мојој земљи сам веома укључена у социјалне проблеме и овде сам доживела ове људе као моје и када ме је позвао и рекао да има велики проблем са поплавама и да му треба моја помоћ, рекла сам: 'Да, идемо'“, каже Мариза.

Тркуља каже да Маризу није требало убеђивати уопште.

„Чули смо се телефоном, планирали смо дуго да сарађујемо и радимо неку музику заједндо. Њено срце је прихватило али је распоред био проблем. Захвалан сам јој што је, она то неће рећи, свој план и програм и турнеју претумбала да би могла да дође овде. Наравно и сви остали који су се одазвали“, истиче певач и певач и мултиинструменталиста.

Мариза се нада да ће ова песма максимално помоћи и да ће ова песма подстаћи људе да размишљају о ономе што се десило, а у исто време уживаће у музици.

„Песма може да их наведе да помогну и да се укључе у ово што желимо да урадимо. Многи људи се питају како музика може да помогне? Може! Када ми свирамо или певамо, ми исказујемо наша осећања, и у томе смо свим својим бићем, музика не познаје језике, границе па тако можемо да се повежемо сви и да будемо јединствени“, објашњава португалска дива.

„Главни део те песме ће бити видео-спот у ком треба да се појаве познате личности из целог света које желе да помогну са пет секунди свог снимка. Сав приход ће бити достављен поплављенима а планирамо, крајем године да направимо велики добротворни концерт. Доћи ће људи који су део овог пројекта. Идеја је да продужимо тај осећај који се јавио у народу да се помогне како би трајао што дуже. Водио сам се јеврејском пословицом - немој да ме волиш страсно и кратко, воли ме мало али дуго“, каже Тркуља.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи