Читај ми!

Отворен „Миксер“ фестивал

Јубиларни 5. „Миксер” синоћ је свечано отворен у згради „Геозавода”, где су отворене и две изложбе. Велика журка поводом почела је након централне церемоније отварања у „Миксер хаусу”, а први је наступио словеначки џез састав „Кар Чеш Браш Бенд“, а касније су наступили „Џезвезе“ и ди-џеј Џезмејт.

Синоћ је у згради „Геозавода" (Београдске задруге) свечано отворен 5. „Миксер" фестивал, највећи регионални фестивал креативности и иновација.

Отварање у „савамалској лепотици" почело је извођењем академског хора "Collegium Musicum".

Креативна директорка „Миксер" фестивала Маја Лалић рекла је да су организатори ове године одлучили да отварање почне у „озбиљном тону" и да су желели да скрену пажњу да је зграда „Геозавода" неправедно дошла у једно алармантно стање, јер су се чекале велике иницијативе.

„Ова зграда је симбол нашег бивствовања у Савамали и овде смо како би покренули једну грађанску иницијативу за помоћ овој згради", истакла је Лалићева.

Она је нагласила да је ова зграда, прва у чијој се градњи користио армирани бетон, била место „техничких иновација".

Према речима креативне директорке, тема овогодишњег фестивала је „Транзит" и да кроз ову тему током фестивала се поставља питање како да се утиче на промене не само на згради „Геозавода", већ и саме Савамале.

У згради „Геозавода" отворене су и две изложбе - изложба младих регионалних дизајнера „Гоуст проџект" у шалтер сали и изложба дизајнера из Македоније на првом спрату, док је испред саме зграде откривен „споменик" Луки Ћеловићу-Требињцу, који је подигао зграду „Геозавода".

Биста је у ствари био човек маскиран у Ћелевића, који се касније придружио журци у „Миксер хаусу".

Фестивал је почео још у 16 часова у „Миксер хаусу", где су почеле креативне радионице за децу, а нешто касније су почели и „Миксер разговори" - предавања, дебате, панел дискусије отворене за јавност, у којима ће током шест дана учествовати готово 50 истакнутих појединаца из различитих области.

Велика журка поводом отварања почела је након централне церемоније отварања у „Миксер хаусу", а први је наступио узбудљиви словеначки џез састав Кар Чеш Браш Бенд, а касније су наступили Џезвезе у ди-џеј Џезмејт.

На „Туборг Депо Стејџу" у Травничкој улици наступили су „Straight Mickey and the Boys", „Нежни Далибор" и „Обојени програм".

На трећој музичкој бини, „Converse Get Dirty", на углу Мостарске и Браће Крсмановића, наступили су млади бендови „Его" из Ниша, „Поп Стар" из Београда и „Quarterbuzz" из Београда.

Радно време фестивала, који је припремио разноврстан и занимљив програм, радним данима је од 17 часова до четири ујутру, а викендом се "савамалске капије" отварају у подне.

Миксер хаус, централно место манифестације ради већ од 10 ујутру, па посетиоце и у преподневним часовима очекују разноврсни садржаји током шест фестивалских дана.

Сви фестивалски садржаји су бесплатни.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи