Читај ми!

„Прислушкивања“ која трају 20 година

Чланови састава „Ева Браун“ најавили су за 15. децембар концерт поводом двадесетогодишњице објављивања свог албума првенца. Репертоар су поделили на два дела, „33 и 45 обртаја“, а како звучи када живи синоним за поп звук слави рођендан, имаће прилику да чују посетиоци Дома омладине.

Познати бечејски састав „Ева Браун", који је током каријере успео да постане и остане један од најистакнутијих представника поп жанра у Србији, одржаће концерт 15. децембра у Дому омладине у сали „Американа" поводом двадесетог рођендана првог албума Прислушкивања.

Успех је са ове дистанце још већи уколико се има у виду да су каријеру почели у време када је музички укус код нас био дијаметрално супротан од правца који су ови момци најавили својим доласком.

„За разлику од већине бендова који прво свирају, па онда одржавају концерте, па се тек онда дочепају студија и сниме албум, код нас је била тотално супротна прича. Ми смо прво имали песме, па смо из песама практично основали бенд и почели смо да их свирамо на концертима тек када је снимање било завршено. Како смо сви живели у Новом Саду, окупљали смо се у изнајмљеним студентским становима свирајући једни другима те композиције, након чега смо спонтано дошли на идеју да оснујемо бенд и да те песме настале по собама, заиста снимимо", објашњава Горан Васовић.

За концерт поводом јубилеја спремили су специфичан репертоар. Осим што ће албум првенац добити заслужену пажњу, љубитеље „Еве Браун" очекују и нумере које су део стандардног репертоара, али и неколико њих које ће први пут имати своје концертно извођење.

„Дошли смо на идеју да први део концерта свирамо цео албум 'Прислушкивања', од прве до 14. песме, а у другом делу ћемо направити пресек синглова од нашег другог албума 'Pop Music', све до последњег 'Playback'. Као што каже наш басиста Обра, први део концерта ће бити на 33, а други на 45 обртаја", додао је Васовић.

Улазница за концерт „Еве Браун" 15. децембра у „Американи" кошта 800 динара у претпродаји, а може се набавити на благајни Дома омладине Београда и преко мреже „Евентим".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи