Читај ми!

Бочели се враћа у српску престоницу

Тенор из Тоскане „који види срцем“, Андреа Бочели, после осам година поново ће певати српској публици, у мају наредне године, у Арени.

Прослављени италијански тенор Андреа Бочели који је већ наступао у Београду, одржаће концерт у Комбанк арени 11. маја 2013. године.

Бочели је у Београдској арени први пут наступио у октобру 2005. године уз Београдску филхармонију и диригента Марчела Роту и гошћу, сопрана Анамарију Дел'Осте.

После много успешних сезона, распродатих албума и наступа на најпознатијим оперским сценама и у дворанама широм света, поново ће се наћи на сцени Арене.

Суптилног, нежног и на концертним наступима миром испуњеног слепог певача из Тоскане „који види срцем" чији глас, снажан и пун, меланхоличан и светао у стању је да се лако трансформише, са разлогом називају легендом новог миленијума попут Каруза, Дел Монака, Корелија.

Његово име нашло се и у Гинисовој књизи рекорда за најпродаваније албуме на америчкој листи класичних музичких издања, а 2010. године добио је и своју звезду на холивудском Булевару славних, као један од ретких италијанских уметника којима је припала ова част.

Две деценије дуга успешна каријера Бочелија кренула је после оперског дебија у Вердијевој опери „Магбет" 1994. године и награде за најбољи поп деби са песмом Il Mare Calmo della Sera на фестивалу у Сан Рему исте године. Добија позив да наступи пред папом у катедрали Свети Петар у Ватикану за Божић.

Бочели је објавио више од 30 албума са извођењима оперских дела као и поп балада који су распродати у 75 милиона примерака широм света. Наступао је на најпознатијим сценама под диригентским палицама чувених диригената као што су Зубин Мехта, Сеиђи Озава, Валери Гергиев, Лорин Маазел.

Снимио је бројне дуете са светским звездама. Песма са Селин Дион The Prayer донела му је признање Златни глобус, а била је номинована и за Оскара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару