Читај ми!

Ози и „Калт“ за метал спектакл

Други дан музичког фестивала "Belgrade Calling" обележио је Ози Озборн, који је спектакуларним наступом пред 13.000 посетилаца још једном доказао да има најватреније фанове и да године нису препрека за бриљантан рокенрол концерт. „Калт“ поново довео „ватрену жену“.

Славни Ози Озборн са својим пријатељима приредио је, у оквиру другог дана музичког фестивала "Belgrade Calling", метал спектакл који је одушевио око 13.000 фанова, окупљених у парку Ушће.

Фронтмена бенда "Black Sabbath", који је први пут наступио у српској престоници, окупљени су дочекали вриштањем.

Осим оригиналног члана групе "Black Sabbath", басисте Гизера Батлера, и двојице великих мајстора гитаре, Слеша и Зака Вајлда, са харизматичним Озборном свирали су и чланови његовог бенда - басиста Роб Бласко Николсон, гитариста Гас Џи, клавијатуриста Адам Вејкман и бубњар Томи Клуфетос.

На листи хитова групе "Black Sabbath" у чијем је извођењу уместо оболелог гитаристе Тонија Ајомија, учествовао његов следбеник у свету најбољих гитариста икада, Слеш, као и Батлер, нашли су се Iron man, War pigs, Mr. Crowly, Shot in the dark, Suicide Solution.

Озборн је тражио од публике да буде гласна и оне најближе бини прскао густом пеном и поливао водом, као и себе.

На одушевљење обожавалаца, који су све време хорски певали, Озборну се пре песме Fairies Wear Boots придружио Вајлд.

У поноћ, Озборн је пожелео публици лаку ноћ уз захвалност што су присуствовали његовом концерту, да би се убрзо поново појавио на сцени са члановима пратећег бенда. Извели су хит Paranoid, што је кулминирало ватрометом.

Пре Озборна, нове песме представио је „Калт" (The Cult), који се након годину дана од наступа у Београдској арени, вратио у Србију.

Публика из Србије и региона имала је прилику да, осим старих хитова, попут Fire Woman, чује нумере Lucifer, For the Animals, The Wolf са новог албума Choice of Weapon.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару