Читај ми!

„Кренберис“ први пут у Београду

Ирски поп рок бенд „Кренберис“ после вишегодишње паузе враћа се на музичку сцену великом светском турнејом у оквиру које ће наступити и у Београду 4. децембра. Поред старих хитова, попут "Linger", "Zombie" и "Animal Instinct", Ареном ће одзвањати и нумере са последњег албума "Roses".

Хитови попут Linger, Zombie и Animal Instinct већ дуго одзвањају Србијом, али тек ове године, бенд „Кренберис" долази у Београд.

Ирски поп рок бенд вратио се на светску музичку сцену великом турнејом у оквиру које ће и наступити у Београдској арени 4. децембра.

Комбинујући мелодије гитарског инди попа са звучном текстуром касних осамдесетих, али уз додавање келтског прелива, „Кренберис" је постала једна од најуспешнијих група раних деведесетих.

Предвођена певачицом Долорес О'Риордан чији је моћни глас главно обележје групе, „Кренберис" избија на врх музичке сцене баладом Linger 1993. године.

Деби албум Everybody Else is Doing It, So Why Can't We? наставља међународни успех песме Linger, а и наредни, No need to Argue из 1994. године обара рекорде продаје у више милиона копија и доноси више хитова.

„Кренберис" је до сада продао више од 15 милиона носача звука само у Америци. Четири албума нашла су се међу топ 20 на Билбордовој листи најбољих 200 албума свих времена: (Everybody Else Is Doing It, So Why Can't We?No Need to Argue; To the Faithful Departed и Bury the Hatchet), као и осам песама међу топ 20 (Linger, Dreams, Zombie, Ode to My Family, Ridiculous Thoughts, Salvation, Free to Decide и Promises).

У септембру 2003. године, група објављује да ће се чланови на неко време посветити индивидуалним каријерама, да би се поново окупили 2009. године.

Након те паузе, бенд се враћа на музичку сцену објављивањем шестог албума Roses (објављен у фебруару ове године) и поласком на светску турнеју.

Улазнице за концерт ускоро ће се наћи у продаји.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару