Читај ми!

„Супернатурал“ у знаку планете Земље

Музички фестивал „Супернатурал", који велича екологију и слави Дан планете Земље, биће одржан 22. априла на полуострву Ада Хуја у Београду, а његове главне звезде биће групе „Земља грува", "Sharkes, snakes and planes", џез музичар Душко Гојковић и словеначки кантаутор Гушти.

Пети еколошки фестивал „Супернатурал", којим се обележава Дан планете Земље, 22. април, одржаће се на полуострву Ада Хуја у Београду.

Програм фестивала понудиће посетиоцима различите садржаје из области заштите животне околине у виду предавања, изложби, музике, здраве хране и разних забавних активности.

На фестивалу ће бити представљене организације из области заштите животне средине међу којима су Лига орнитолога Србије, Факултет за примењену екологију ФУТУРА, Светски фонд за природу и Рикен, фонд за рециклажу лименки.

Циљ фестивала је и да промовише бицикл као превозно средство, па ће улаз бити бесплатан за оне који дођу бициклом до 14.00 часова.

Цена улазнице је 500 динара, а обезбеђен је и паркинг за бицикле. На сопственом штанду биће представљен и еколошки сајт агенције Бета, „Зелена Србија" (http://www.zelenasrbija.rs/).

Посетиоци штанда „Зелене Србије" моћи ће да учествују у наградној игри о заштићеним врстама животиња.

Троје првонаграђених добиће саднице украсних биљака које дарује Јавно предузеће „Србијашуме".

Први пут „Супернатурал" фестивал организује и јавни час хортикултуре у сарадњи са Београдским фестивалом цвећа.

Посетиоци ће моћи да се упознају с принципима хортикултуре, да науче нешто ново о биљкама, као и да стекну практична знања из ове делатности.

У музичком делу фестивала наступиће групе „Земља грува", "Sharkes, snakes and planes", џез музичар Душко Гојковић и словеначки музичар Гушти.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару