Читај ми!

„Бич бојзи“ на сцени славе пола века

Пет деценија након објављивања првог албума, калифорнијски бенд „Бич бојз“ поново ће се попети на сцену, а поштоваоце ће обрадовати новим песмама. На серији концерата музичари ће публици пружити прилику да уживо чује и данас популарне мелодије "Wouldn't it be Nice?", "California Girls", "Good Vibration", "Kokomo" и многе друге.

Легендарни калифорнијски бенд „Бич бојз" поново ће се окупити следеће године како би прославио пет деценија од објављивања свог првог издања.

Чланови бенда су тим поводом најавили нови албум и светску турнеју у оквиру које ће одржати 50 концерата.

Бенд, који се шездесетих година прошлог века прославио серијом хитова као што су Good Vibrations и Surfin' USA, већ је у студију и снима нове песме.

„Бич бојзи" ће у фебруару наступити на свечаности доделе Греми награда у Лос Анђелесу, а турнеју ће започети 27. априла концертом у Њу Орлеансу. То ће бити први наступ на којем ће оригинални чланови свирати заједно још од 1985. године.

„Ова годишњица је за мене нешто посебно, јер су ми 'Бојзи' недостајали и биће узбудљиво снимити нови албум и поново бити на сцени са њима", рекао је оснивач групе Брајан Вилсон.

Нови албум ће бити објављен 2012. године, уз бокс сет који ће садржати песме које су „Бич бојзи" снимили током каријере.

Групу „Бич бојз" основали су 1961. године браћа Брајан, Карл и Денис Вилсон заједно са рођаком Мајком Лавом и пријатељем Алом Џардином. Касније су им се придружили Брус Џонстон и Дејвид Маркс који такође су се одазвали позиву да поново заједно наступају.

Албум Pet Sounds који су снимили 1966. године сматра се једним од најутицајнијих рок албума свих времена, а легендарне песме Wouldn't it be Nice?, Barbara Ann, California Girls и God Only Knows

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару