Почиње 67. Сајам књига

На Београдском сајму данас почиње 67. Међународни београдски сајам књига. Књижевна манифестација од највећег угледа у овом делу Европе, ове године, одржава се под слоганом „Реч је слободна“, уз учешће више од 400 излагача из земље и иностранства. Земља почани гост је Куба.

Под слоганом Реч је слободна, 67. Међународни београдски сајам књига, своја врата отвара данас и трајаће до 27. октобра. Почасни гост је Република Куба. Сајам књига отвориће песникиња Милена Марковић. 

Директорка Београдског сајма Данка Селић истакла је уочи Сајма књига да је то најзначајнија и најпосећенија манифестација која се одржава у земљи и региону.

„На овогодишњем Сајму књига представиће се 418 директних излагача из земље и иностранства, нагласила је Селићева.

У оквиру гостовања на овогодишњем Сајму, Куба ће представити своју традицију и културну разновсност кроз дела научника, писаца, песника и уметника.

Уредник програма Сајма књига Сања Милић истакла је да ће у име Кубе говорити песник Мигел Барнет, а у име Србије књижевница Милена Марковић.

Програми за децу биће одржани у сали Јован Јовановић Змај, а биће представљена програмска целина под називом Сумњиво лице по комедији Бранислава Нуссицха.

Кроз програмске целине биће представљена издања и садржаји, а програм обухвата и различите трибине. „Породични дани најављени су за 21. и 22. октобар.

Гости овогодишњег Сајма књига су словеначка антрополошкиња Наташа Рогеља, енглески новинар и писац Тони Парсонс и награђивани преводилац и писац Давид Унгер.

Награде су дугогодишња традиција Сајма књига па ће се и овог пута бирати издавач године, дечја књига године, добитник специјалног признања за издавача, књигу или стрип...

Осим Сајма књига, у исто време, од 19. до 27. октобра, под слоганом Образована Србија, успешна Србија“ биће одржан и 53. Сајам образовања и наставних средстава под покровитељством Министарства просвете.

У оквиру овог сајма биће обухваћени сви сегменти образовног система као што су формално и неформално образовање, професионална оријентација, предузетништво, едукација и друго.

Разноврстан пратећи програм обухвата и „Школски дан“, који ће бити одржан 24. октобра. Намењен је организованим посетама ученика, наставника, студената и професора.

субота, 19. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи