Читај ми!

Писао песме за њих, а сад их подстиче да сами пишу – Ршум наградио најмлађе писце и песнике

У Народној библиотеци Србије додељене су награде најуспешнијим учесницима литерарног конкурса који су организовали Фондација „Ршум“ и Министарство просвете. Циљ конкурса је да се деца даровита за писање подстакну на даље стварање, и да им се омогући да буду видљивија широј културној јавности.

Да машта и речи немају границе показао је и број радова. Више од хиљаду написали су ђаци из три стотине основних школа. Међу младим ствараоцима највише је из ОШ „Дража Марковић Рођа“ у Малом Црнићу. Додељене су по три награде за сваки разред основне школе.

„Маца цвеће њуши, мрдају јој уши и реп јој се увија, она мисли змија па за репом скаче, помаже јој маче”, стихови су Ђорђе Манојловић.

Лука Петровић је написао: „Данас је дан за срећу и осмех и руку у руци и загрљај, данас је дан за снове и речи лепе и један нови покушај.“

„Написала сам песму Баба Ната. Инспирација ми је била моја бака која се слабо креће помоћу штапа“, каже Наталија Пантић.

Стигло је више стихова него прича на слободну тему. На конкурсу је поезија победила прозу.

„Наш и мој утисак је да смо ми на добром путу, да некако у једном тренутку, рецимо цео Београд пише песме, цела Србија да буде маштовита, па и Европа такође. Мали песници су у ствари семе великих песника“, истиче Љубивоје Ршумовић.

Награђени учесници конкурса добили су рачунаре, паметне сатове, књиге. Они најбољи позвани су да буду полазници Ршумове Академије „Сарадници Сунца“.

уторак, 08. октобар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи