Читај ми!

Бранка Петрић о новој премијери: У „Нестајању" је свако од глумаца донео своју врсту енергије

Када је пре две године глумица Бранка Петрић добила награду „Јоаким Вујић" за животно дело, у образложењу је писало: „Импресиван је њен однос према позоришту и глумачкој уметности“. Пре неколико дана, у своју пребогату глумачку биографију, додала је још једну премијеру – представе „Нестајање" у Атељеу 212.

Представа Нестајање је прича је о односима родитеља и деце, о положају деце у систему едукације, о свету одраслих који занемарује децу и пре свега о злостављању деце.

Гошћа Београдске хронике глумица Бранка Петрић каже да је комад заснован на делу хрватског писца Томислава Зајеца. Драматург је Димитрије Коканов.

„Ми глумци морамо да пренесемо на гледаоце доживљај и интензитет правог живота, а опет смо у једној јако сведеној форми", рекла је глумица.

Радња комада Нестајање је смештена у интелектуалну вишу средњу класу хрватског грађанског друштва, где универзитетски професори, уметници, научни истраживачи, полиција… готово сви представници друштва учествују у колоплету интимних односа и законских преступа у злоупотреби деце.

„Сваки неки дан смо сведоци да се тако нешто збива на овом свету, или се открива, тако да је нама било јако драго што је дошао писац, тако да се и он поклонио са свима и са редитељком – публици", изјавила је Петрићева.

Прича паралелно прати радњу две породице, породице жртве и породице злостављача градећи тако динамичну драмску радњу богату врло снажним карактерима и сукобима, обртима и емоцијама.

Редитељка је Сања Митровић, професорка режије из Брисела.

У представи Нестајање играју још и Светозар Цветковић, Дејан Дедић, Дубравка Мијатовић, Милица Јаневски, Јелена Илић, Бранка Петрић, Наталија Степановић и Ђуро Брстина. „Сакупљено" је доста генерација на једном месту. С тим у вези, глумица је рекла да „међу глумцима нема година".

„Свако је донео неки своју врсту енергије и својим спецификумом учествовао у том комаду", рекла је.

Бранка је признала и да је на генералној проби имала трему и „да се тресла", што на премијери, како је рекла, није бипо случај.

недеља, 19. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара