Читај ми!

Проглашене награде на 50. фестивалу Дани комедије у Јагодини

Стручни жири 50. позоришног фестивала Дани комедије у Јагодини једногласно је одлучио да награда за најбоље позоришно остварење „Мија Алексић” припадне представи „Ћелава певачица“ Ежена Јонеска, у режији Јагоша Марковића.

Одлуком жирија у саставу Светислав Буле Гонцић, председник, Ђурђа Тешић и Жељко Јовановић за најбоље позоришно остварење на 50. Данима комедије је представа Ћелава певачица Ежена Јонеска, у режији Јагоша Марковића, и продукцији Центра за културу Тиват.

За режију ове представе по одлуци жирија награда се постхумно додељује Јагошу Марковићу.

Награде за најбоља глумачка остварења додељене су Ненаду Јездићу за улогу Боре Шнајдера у представи Развојни пут Боре Шнајдера, Мињи Пековић за ауторску улогу у представи Браво за кловна и Олги Одановић за улогу Госпође Борио у представи Ћелава певачица.

Награде за најбоље младе глумце биће уручене Милану Колаку и Сари Симовић за улоге Љубинка и Десанке у истоименој представи.
Награда за најбољу епизодну улогу „Никола Милић“ додељује се Бранимиру Поповићу за улогу ватрогасца – Капо Помпијери, у представи Ћелава певачица, у режији Јагоша Марковића, Центра за културу Тиват.

Награда за најбољу сценографију додељује се Марији Калабић за реализацију сценографије у две представе: Браво за кловна, Народног позоришта Суботица и Љубинко и Десанка, Народног позоришта „Тоша Јовановић“, Зрењанин.

Награда за најбоље костимографско остварење додељује се Марији Марковић Милојев, у представи Ћелава певачица, Ежена Јонеска, у режији Јагоша Марковића, у продукцији Центра за културу Тиват.

Специјална награда за музику додељује се ауторима музике Роберту Пешуту Мањфику и Александер Пешуту Шацу у представи Радован Трећи, Народног позоришта Сомбор, у режији Вита Тауфера.

Стручни жири одлуке о наградама донео је једногласно као и то да „Златног ћурана“, награду за животно дело ове године добије глумица Олга Одановић.

Најсмешнија представа по оцени публике је Развојни пут Боре Шнајдера.

Све награде ће бити уручене вечерас на затварању фестивала.

Образлажући своје одлуке председник жирија Светислав Буле Гонцић рекао је да је Фестивал и ове године показао снагу и потенцијал комичног у свима нама потврђујући због чега Јагодина јесте центар и биће и даље место смеха у годинама које долазе.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво