Читај ми!

„Симптоми“ представа у Атељеу 212 говори да су мале ствари оно због чега је живот вредан

У Атељеу 212 премијерно су представљени „Симптоми” Милице Сниве у драматизацији и режији Иве Милошевић. Представа истиче важност менталног здравља, говори о прекретницама у животу о погрешним изборима и савременим инстант лечењима душе.

Симптоми су прича која говори о времену у коме живимо кроз призму једне младе жене која се нашла у животном безнађу. Говори о западању у очај и проналажењу светлости кроз спознају да су мале ствари у животу оно због чега је живот вредан и чему се треба окренути.

„Подлежемо сви терору неких узуса како треба живети, који долазе са друштвених мрежа, из часописа, из које каквих стручних лајф коуч и разних других рецепата за срећу. А заправо бити несавршен у својој људскости и прихватити то, је можда једини рецепт за праву срећу у животу“, наводи редитељка Ива Милошевић.

Са ножем спремним да пререже жиле живота, главна јунакиња Сања преиспитује превару, своје немарне родитеље, дементну тетку са којом живи док јој животне ломове решавају Зналац и Знавена.

„Под утицајем свих тих мрежа и свих тих популарних психолога мислим да и ми људи у свакодневном животу почињемо да убацујемо тог једног човека шта ми треба да радимо јер смо то чули на некој мрежи. Тако да су Зналац и Знавена тај неки Тед ток којем присуствујемо сваки пут када упалимо своје телефоне“, наводи глумац Бранислав Трифуновић.

Дара Џокић, Ана Мандић, Јелена Ступљанин и Бранислав Трифуновић носе ову савремену интимну причу до тачке када схватамо драгоценост живота, да и ситница, једна здрава зелена јабука, може да нас из безнађа врати на пут среће.

уторак, 18. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије