Читај ми!

Представљена поштанска марка посвећена 100. годишњици Радио Београда

Поштанска марка посвећена стогодишњици од оснивања најстаријег медија на Балкану, представљена је у Каменој сали Радио Београда.

Новом поштанском марком Пошта Србије жели да укаже на значај Радио Београда као важне културне и медијске установе у Србији и подсећа да је станица Београд Раковица почела са радом 1. октобра 1924. године.

Радио Београд данас производи 168 сати програма дневно, поред Првог, Другог, Трећег програма и Двестадвојке ту су и четири тематска канала на РТС планети и на новој платформи РТС звук.

Министар информисања и телекомуникација Михајло Јовановић истиче да је веома значајно да се на овај начин повежу институције.

Данас је још један диван догађај, у низу догађаја којим обележавамо 100 година Радио Београда и присећања на ту 1924. годину када су први радио таласи кренули са предајника у Раковици“, рекао је министар Јовановић нагласивши да је радио током свих ових година одолео и модернијим медијима – телевизији и интернету.

Радио је, како каже, био симбол наше културе, нашег језика, наше традиције, симбол слободе говора, слободе изражавања, повезивања свих наших грађана широм света.

Желео бих још једном да честитам свим запосленима и у Радио Београду, али и запосленима у Пошти Србије на једној бриљантној поштанској марки којом обележавамо овај јубилеј“, рекао је министар Јовановић.

Читава година 2024. посвећена је великом јубилеју, очекују нас и значајне манифестације.

„Круна обележавања ће бити 1. октобар, али дотле ћемо имати низ манифестација и низ институција Владе Републике Србије ће се укључити у обележавање овог стварно изузетно великог јубилеја“, најавио је министар Јовановић.

Пошта Србије и Радио Београд организоваће и изложбу која нас очекује на јесен у ПТТ музеју, која ће бити посвећена почецима радиодифузије.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво