Читај ми!

Музеј Југославије припрема два програма за Дане европске културне баштине

Тема Дана европске културне баштине, манифестације која се организује на целом Старом континенту, ове године је „Живо наслеђе“. Београдски музеји, међу њима и Музеј Југославије, укључили су се интересантним програмима.

Плодна земља и Mузејска радна акција, програми су са којима се Музеј Југославије прикључује обележавању манифестације Дани европске културне баштине.

Програм Плодна земља говори о интеракцији између човека и природе, а ово лето нам је на најсликовитији начин показало колико је важно да бринемо о животној средини и да живимо с њом у складу.

Плодна земља је мој покушај да заправо артикулишем и оно што је актуелно у овом тренутку, а тиче се климатске кризе и неког односа који је заправо пропадајући, а то је наш однос према природи“, наглашава Владимир Бјеличић, аутор програма „Плодна земља“.

У суботу ће на програму бити Музејска радна акција, на којој ће се у Музеју Југославије окупити стари акцијаши и евоцирати успомене из неког бившег времена када су пуни ентузијазма градили државу и један нови друштвени поредак.

недеља, 10. децембар 2023.
4° C

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу