Читај ми!

"Кад скулптуре оживе", радионица за децу у Музеју Југославије

Сваке прве недеље у месецу Музеј Југославије организује радионице за децу. Кроз шетњу музејским парком у друштву кустоса, деци се на леп и занимљив начин, приближавају уметност и историја.

У оквиру породичног дана, програм је замишљен као дружење родитеља и деце уз учење и забаву. У музејском парку се налази 20 скулптура, најпознатијих вајара бивше Југославије. . Деци се највише допала скулптура Владете Петрића, Срна са ланетом. За кустосе имају питања, али се пред камером стиде. Ипак, нашли смо једног јунака.

„Пуно пута смо били овде на неким изложбама и драго нам је што музеј има овакве породичне дане, што можемо да се упознамо са неким другим саџајима у парку тако да смо задовољни“, рекла је једна од посетилаца.

Програм "Кад скулптуре оживе" обично окупи велики број деце, овога пута их је, због лошег времена, било мање, али су подједнако уживали.

„Када виде зелену површину увек реагују тако што трче и одмах крене нека игра, наравно има и оних стидљивијих који се полако уходавају али чим крене нека игра и чим уђу у свет маште све то иде много боље и зато се ми трудимо да са њима када им предочавамо скулптуре то радимо кроз призму њихових очију“, рекла је Милица Томић, кустос у Музеју Југославије.

У Музеју Југославије добро знају да се музејска публика негује од најмлађих дана, а добре навике стичу у детињству. Нема сумње да ће ови клинци и убудуће бити редовни посетиоци културних манифестација.

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво