Читај ми!

Милан Томић представио је књигу „Кад магла сакрије сенке“, причу о људским судбинама на Балкану

У родној Јагодини Милан Томић, телевизијски редитељ, представио је свој роман „Кад магла сакрије сенке”. Књигу је објављена у издању РТС издаваштво.

Kад магла сакрије сенке прича је о људским судбинама на просторима Балкана и својеврсна љубавна прича у логору за преваспитавање жена. Ликови су смештени у  историјски оквир, али су њихови животи фикција аутора.

„Љубавна прича више паралелних љубави су ту и прича о неким судбинским питањима човека и индивидуе где се поставља питање да ли је судбина тај простор везан за јединку или је везан за неки географски појам“, рекао је Милан Томић.

Прича Милана Томића, по образовању редитеља који је дуго радио на државној француској телевизији, најпре је  била сценарио за филм из кога је настао роман.

„Један садржај који је био веома интригантан, пре свега због тога што је проистекао из сценарија из једне приче која би требало да има живот у другом медијуму али је читава ствар овом књигом сада добила један потпуно нови живот“, истакао је Саша Радојевић, уредник драмског и серијског програма РТС-а.

Потпуно нови живот Томићевом роману дао је и РТС издајући књигу.

„Поступак на који је аутор претворио сценарио у књижевну форму, то је до сада неуобичајено, посебно, најближе ономе што је радио Горан Марковић. Он је писао оно што је била дидаскалија он је претварао у књижевни текст, а оно што је био дијалог обележавао је курзивом или италиком како се то данас каже“, рекао је Драган Инђић, одговорни уредник РТС издаваштва.

Томас, како га Јагодинци знају, желео је да свој први роман промовише у родном граду, а његови јунаци  ће можда са страница књиге отићи и у неку телевизијску форму. 

субота, 26. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи