Читај ми!

Аргентинска виолинистиња Пилар Поликано са Симфонијским оркестром РТС-а на Коларцу

Добитница првих награда на многим интернационалним виолинским конкурсима, шеснаестогодишња звезда концертних сцена извешће у Београду „Концерт за виолину и оркестар“ Феликса Менделсона, ремек-дело светске виолинске литературе.

Аргентинска виолинистиња Пилар Поликано са Симфонијским оркестром РТС-а на Коларцу Аргентинска виолинистиња Пилар Поликано са Симфонијским оркестром РТС-а на Коларцу

Турбулентни први став овог дела, по којем се оно и препознаје, прави је изазов за извођаче – од Фердинанда Давида, коме је концерт и посвећен па до многих који га данас имају на репертоару.

Концерт ће отворити Вердијева увертира за оперу „Моћ судбине“, коју многи називају „судбинским делом“ у опусу тог ствараоца, али говоре и о „проклетству приче“ која је некима доносила необјашњив страх, а другима била неодољив изазов.

Поред тог дела, Симфонијски оркестар РТС ће, уз диригента Луиса Горелика, одсвирати и одломке из прве и друге свите из балета „Ромео и Јулија“ Сергеја Прокофјева, који је инспирисан једном од најлепших и најчитанијих драма светске литературе коју је написао Вилијам Шекспир.

Лепота музике навела је композитора да од балетске музике направи три свите које су данас део стандардног концертног репертоара многих симфонијских оркестара.

Концерт ће бити одржан у Коларчевој задужбини, 27. маја, у 20 часова, и то ће бити један од концерата из серијала „Дани Аргентине на Коларцу“.

Карте за овај концерт можете купити на благајни Коларчеве задужбине по цени од 1.000, 1.200 и 1.500 динара, а за ђаке и студенте уз књижицу или индекс по промотивној цени од 500 динара.

среда, 31. мај 2023.
19° C

Коментари

Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено
Snimanje telefonom
Неовлашћено снимање и објављивање кривично дело, могућа само приватна тужба
Re: Zujanje u usima nije bezleno
Зујање у ушима није безазлено