Представа "Отац" у Атељеу 212, у режији Паола Мађелија

У позориштима се данас, поводом Светског дана позоришта, чита порука Самихе Ајуб, глумице из Египта, која, између осталог, подсећа да је мисија оних који у позоришту раде да буду у првим редовима супротстављања свему што је ружно, крваво и нељудски. А у Атељеу 212, после поруке, премијера представе "Отац".

Комади Флоријана Зелера све су популарнији у Београду, посебно у Атељеу 212. Пре две године, на Светски дан позоришта, изведен је ''Син''. Сада на сцену стиже ''Отац'', драма о односу оца и ћерке, о старењу и деменцији због које пате сви. После 35 година, Паоло Мађели режира у Атељеу.

"У овој представи се ми не бавимо деменцијом у клиничком смислу, већ у егзистенцијалном смислу.  Егзистенција је путовање у самог себе и у сопственим сећањима, у сопственим промашајима, то је једна прекрасна болест - егзистенција", рекао је Паоло Мађели.

У глумачкој екипи, незаинтересованој за изјаве о представи, насловну улогу тумачи Воја Брајовић. Његову ћерку Хана Селимовић. Комад је превела Ивана Димић. Драматург је Жељка Удовичић Плештина, сценограф Дарко Недељковић, костимогра Лео Кулаш. Музику, на текстове Џоје Мађели, компоновао је ''Коикои''.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво