Читај ми!

Белмондо добио почасну Златну палму

Организатори Канског фестивала указали су част легендарном глумцу Жан-Полу Белмонду и уручили му почасну Златну палму за импресивну каријеру. Након уручења приказан документарни филм, посвећен глумцу познатом и под надимком Бебел.

Француском глумцу Жан-Полу Белмонду уручена је почасна Златна палма на Филмском фестивалу у Кану.

Хиљаде Белмондових обожавалаца дочекало је 78-годишњег глумца аплаузом испред Палате фестивала у којој је добио награду за каријеру.

Белмондо је имао више од 80 улога, између осталог у филмовима До последњег даха, Човек из Рија, Афера Стависки, Ас асова, Лопов, Борсалино, Јадници, Гори ли Париз?, Паре на сунце и други.

„Веома сам ганут овом Палмом. Желим да захвалим свима који су овде, онима које познајем и онима које не познајем. Хвала вам од свег срца", рекао је Белмондо присутнима, међу којима су били његови пријатељи и колеге Жан Рошфор, Жан-Пјер Маријел, Клаудија Кардинале, Клод Лелуш, Гзавије Бовоа и Феј Данавеј.

Публика му је узвратила овацијама, а потом је приказан документарни филм посвећен легендарном глумцу познатом и под надимком Бебел.

Белмондо се на црвеном тепиху појавио са Барбаром Гандолфи, са којом је у вези.

Директор Фестивала Жил Жакоб и селектор престижне манифестације Тјери Фремо оценили су да је Белмондо, уз Жана Габена и Мишела Симона, један од највећих француских глумаца свих времена.

Ранији добитници почасне Златне палме су Жана Моро, Катрин Денев и Клинт Иствуд.

Филмски фестивал у Кану траје до 22. маја.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи