Читај ми!

Снови о филму и Вудију Алену у „Рексу“

Документарни филм „Ја, моја циганска породица и Вуди Ален“, у режији Лауре Халиловић, биће приказан 19. маја у Културном центру „Рекс“ у Београду, као део месечног програма фестивала ангажованих филмова „Слободна зона“.

На програму фестивала ангажованих филмова „Слободна зона" 19. маја у 20 часова ће бити приказан документарни филм Ја, моја циганска породица и Вуди Ален, у режији Лауре Халиловић.

Прича о породици Халиловић, која је још крајем шездесетих година прошлог века дошла у Италију из Југославије и наредне две и по деценије провела живот у разним караванима, снимљена је у италијанској продукцији.

Филм деветнаестогодишње редитељке прати престанак номадског начина живота ромске породице и тешкоће привикавања на живот у новом социјалном стану.

Док је сама редитељка опседнута филмским сновима, њена фамилија из све снаге покушава да је убеди да је право време да се уда. Једина утеха и нада јој је славни редитељ Вуди Ален.

Лаура Халиловић рођена је 1989. године. У торинском Културном центру за комуникације и медије од 2007. године ради као помоћница директора на пројекту ИТЕР (Институција за одговорно образовање).

Први кратки филм младе уметнице Илузија победник је Фестивала „Ундер 18", 2007. године, и премијерно је приказан на програму телевизије РАИ 3.

Ја, моја циганска породица и Вуди Ален, који ће бити приказан у Културном центру „Рекс" у Београду, прво је документарно остварење ауторке и снимљен је када је имала 19 година.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи