Читај ми!

Филмови осуђених иранских аутора у Кану

Фестивалска публика у Кану имаће прилику да на предстојећој смотри види остварења која су два осуђена иранска режисера снимала у полутајним условима. Панахијев „Ово није филм“ публика ће видети 20, а Расоулофов „Збогом“ 14. маја.

На предстојећем Филмском фестивалу у Кану, који почиње 11. маја, биће приказана два филма иранских аутора Панахија и Расоулофа, који су у својој земљи осуђени на кућни затвор и забрану рада на филму, саопштили су организатори.

Организатори Канског фестивала, чији је програм још раније одабран, објавили су да ће приказати два иранска филма који су „ снимљени у полутајним условима" и које су добили тек недавно, преносе стране агенције.

Редитељи Џафар Панахи и Мохамад Расоулоф осуђени су на шест година кућног затвора и на 20 година забране снимања филмова под оптужбом да су вршили пропаганду против иранског режима.

Панахијев In film nist (Тhis is not a film - Ово није филм) приказује његово чекање на пресуду по жалби коју је уложио због казне затвора и забране снимања.

Тај филм је укључен у званичну селекцију у Кану и биће приказан 20. маја.

Филм Расоулофа Be omid e didar (Good bye - Збогом) говори о адвокату из Техерана који покушава да набави визу да би напустио Иран.

Пројекција у Кану најављена је за 14. мај у програму „Известан поглед".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи