Читај ми!

Живео синеаста Паћино!

Филмска легенда Ал Паћино биће овогодишњи добитник награде „Живео синеаста“ на филмском фестивалу у Венецији. Глумац ће награду примити уочи премијере свог новог режисерског остварења „Дивља Саломе“, 4. септембра.

Амерички глумац и режисер Ал Паћино овогодишњи је добитник почасне награде Венецијанског филмског фестивала која се додељује уметницима који су оставили оригинални печат на савременом филму, наводи се на сајту фестивала.

Паћину ће 4. септембра бити додељена награда „Живео синеаста" коју су пре њега добили Такеши Китано, Абас Кјаростами, Ањес Варда, Силвестер Сталоне и Мани Ратнам.

„Он је изванредан режисер чије је искуство драгоцено и оригинално и обогаћује савремени филм", рекао је директор фестивала Марко Мулер за Паћина, који је осам пута номинован за Оскара.

Паћино ће награду добити уочи премијере свог трећег режисерског подухвата Дивља Саломе о Оскару Вајлду и његовом чувеном комаду.

Венецијански филмски фестивал почиње 31. августа и трајаће до 10. септембра.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи