Читај ми!

"Two Gates of Sleep" победник фестивала у Копенхагену

Главна награда највеће филмске смотре у Данској припала је америчком дебитантском остварењу "Two Gates of Sleep". У званичном програму Фестивала, међу више од 170 остварења из целог света био је и контроверзни „Српски филм“ редитеља Срђана Спасојевића.

На завршној свечаности у Копенхагену, одржаној у суботу увече, додељена је главна награда филмског фестивала "CPH PIX 2011", дебитантском остварењу Two Gates of Sleep, америчког редитеља Алистера Бенкса Грифина.

Фестивалска награда публике, под покровитељством дневног листа Политикен, припала је филму La solitudine dei numeri primi, италијанског редитеља Савериа Костанце.

Награђени амерички филм жири је оценио као један снажан духовни доживљај, док се за италијанско остварење истиче да је то комплексна прича о усамљеним људима, наводи се у саопштењу за јавност организатора Фестивала.

У селекцији копенхашког филмског фестивала "CPH PIX 2011", који се одржава од 14. априла до 1. маја, било је више од 170 наслова из целог света, међу којима и контроверзни Српски филм редитеља Срђана Спасојевића.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи