„Сестре“ поздрављене бурним аплаузом

Премијера филма „Сестре“, у продукцији београдске компаније "Monte Royal Pictures", одржана је синоћ у Дому омладине, у присуству високих државних функционера Србије и представника међународних организација.

Дуг аплауз на крају потресне и упозоравајуће драме о борби против трговине људима означио је успех пројекта који је спојио уметничку форму и друштвени ангажман, у циљу подизања свести јавности о страшном проблему трафикинга.

Публици су се синоћ у Дому омладине поклонили иницијатор пројекта „Сестре", продуценткиња Бојана Маљевић, сценаристкиња Милена Марковић и многобројни чланови филмске екипе, мада је одсутан био редитељ Владимир Паскаљевић.

Највећи аплауз добиле су одличне дебитанткиње Ивана Вуковић и Ана Мандић, у главним улогама.

Радња филма почиње тако што у сигурну кућу долази девојка која је успела да побегне из бордела, где је на превару затворена заједно са млађом сестром. Њих две су кренуле на рад у иностранство, посредством извесне агенције.

Филм на јасан начин приказује рад психолога са жртвама у сигурној кући, ангажман полиције, рад тужилаштва и процес суђења, који је сниман на аутентичној локацији, у Специјалном суду за борбу против организованог криминала.

Мада наменски, са едукативном функцијом, филм је истовремено уверљива људска драма, због које је било и суза у гледалишту.

Газда бордела је ухваћен и осуђен, али се девојке на различите начине носе са ужасним догађајима које су преживеле.

У глумачком ансамблу су: Љуба Бандовић, Ана Маљевић, Велимир-Бата Живојиновић, Елизабета Ђоревска, Милица Михајловић, Борис Исаковић, Бојана Маљевић, Милена Предић, Ивана Шћепановић и други.

Премијери су присуствовали председник Владе Србије Мирко Цветковић, заменик премијера и министар унутрашњих послова Ивица Дачић, шефови мисије ЕУ и Међународне организације за миграције у Србији - Венсан Дежер и Грегори Гудстаин, као и председница Скупштине Србије Славица Ђукић-Дејановић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи