Читај ми!

Здухач, значи разонода

У свом препознатљивом стилу, редитељ Милорад Милинковић решио је да публику одмори од тешких тема и пружи им још једну вратоломну комедију са обиљем музике. „Здухач значи авантура“ је уједно и прилика за упознавање са новом генерацијом глумаца.

Талас комерцијалних домаћих филмова у биоскопима. Међу њима је и нова комедија Здухач значи авантура редитеља Милорада Милинковића - посвећена гледаоцима уморним од тешких тема.

Лаким, гледљивим комедијама за разоноду придужио се филм Здухач значи авантура, дословце вратоломна и динамична прича која се надовезује на претходни опус редитеља Милинковића Мртав ладан, Потеру за срећком, Читуљу за Ескобара, али и на популарне такозване омладинске комедије с обиљем музике, попут Ми нисмо анђели 2, Муње или филма Кад порастем бићу кенгур.

Судар урбаних и руралних животних стилова, помирење зарад општег добра, где рокери обрађују популарне народњаке, згоде и незгоде јунака, карикатурални ликови, љубавне романсе, необични заплети и ситуације које подстичу смех.

Све то одликује филм који је редитељ према сопственом сензибилитету зачинио и надреалним моментима. За неке, таква симбиоза делује као префорсирана, конфузна филмска авантура док је другима пријемчив, динамичан редитељски приступ.

Креативан и продукционо добро урађен филм, био је и шанса за доказивање плејаде младих глумаца из Бањалуке и Београда, уз подршку искусних Николе Које, Марка Живића, Николе Пејаковића.

И на крају, многи ће се упитати шта значи Здухач. Лик из наслова филма митолошко је биће попут старословенског аватара са даром да се у сну бори за добро, а уједно он је и јунак видео-игрице коју виртуелно и у пракси играју јунаци ове приче.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи