Читај ми!

Ближи се стоти дан снимања серије „Тврђава" о крајишком Ромеу и Јулији

У околини Беле Цркве настављено је снимање серије „Тврђава", о судбини младог пара који се заљубљује у Книну у годинама распада Југославије. Једанаест епизода „Тврђаве“ гледаћемо на Првом програму РТС-а следеће јесени, када се обележава 30 година страдања у хрватској акцији „Олуја”.

Две хиљаде статиста, више од 200 возила и 150 глумаца – чини екипу серије Тврђава која је ових дана бројала 96. снимајући дан.

Након Црне Горе снимање је настављено у околини Беле Цркве.

„Имамо задатак да једну тако болну тему и тако значајну тему прикажемо онако како она заслужује да буде приказана”, изјавио је директор серије Мирко Стојковић.

Сценарио за причу о породици као најчвршћој тврђави потписује Горан Старчевић, а режију Саша Хајдуковић.

„Мене је заинтересовао прво живот који сам осетио у сценарију и начин на који се говори о тој теми деловао ми је искрено, непосредно”, каже редитељ Саша Хајдуковић.

Главне улоге поверене су младим глумцима Дарији Вучко и Огњену Мићовићу, уз Јова Максића, Николину Фригановић, Љубомира Бандовића, Николу Пејаковића и друге.

„Ја играм Луку Башу. Заправо ми пратимо његов пут од дечака до човека који је на крају спреман да чува своју породицу, а породица је нешто што се у његовој глави, и у души, на крају испоставља као најважнија и најсветија ствар”, рекао је глумац Огњен Мићовић.

„Играм неког ко се бори за своју породицу, лик који чува своју тврђаву, утврђење који је дуги низ година градила”, рекла је глумица Николина Фригановић.

Иако је централна прича љубавна, протагонисти серије се труде да околности у којима се дешава буду аутентичне.

„Сценарио је писало дете Колоне који је остао и даље после тог егзодуса и након његовог школовања и одрастања овде у Србији, он је остао јако везан за тај крај”, изјавио је глумац Јово Максић.

Причу о крајишком Ромеу и Јулији гледаћемо на јесен на нашем Првом програму.

понедељак, 14. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи