Читај ми!

Након сарадње са Тарантином, познати светски стрип цртач Гера потписује плакат за „Вољу синовљеву“

Премијера епске авантуре „Воља синовљева“ се приближава, а публика сваким даном сазнаје нове детаље који упућују да нас очекује још један филмски блокбастер.

Као што смо данас могли да видимо на друштвеним мрежама, продукција се похвалила да је плакат за Вољу синовљеву урадио најпознатији светски стрип цртач Рајко Милошевић Гера.

Фанови стрипа га прате већ деценијама, а светску славу донели су му Хауард Блејк, али и легендарни Скалпирани, серијал промовисан као „Сопранови у индијанском резервату“ који је постао апсолутни класик стрипа.

Герин специфичан уметнички израз препознали су многи уметници, а највише редитељи, те не чуди његова сарадња са Квентином Тарантином на стрип адаптацији његових филмова Проклетници и Ђангова освета.

Убрзо затим, Гера је започео нову серију са Џејсоном Ароном под називом Проклети, која прати причу о библијском лику Каину. Овај светски признати стрип цртач, један је од највећи са наших простора. Први стрип Елемера Џоунс је објавио 1982. у „ЈУ стрипу“, а након тога су се низали успеси у уметничком стваралаштву, превасходно у Америци, Француској и Шпанији у којој живи више од три деценије.

„Велика је част што смо сарађивали са највећим српским стрип цртачем и аутором неких од најбољих стрипова који су настали у овом веку. Герин стил савршено одговара Вољи синовљевој. У првом разговору са њим схватили смо да волимо исте филмове, обојица смо велики фанови вестерна, и имамо врло сличне погледе на уметност. Изузетно ми је драго што ће шира публика, ван стрип кругова, имати прилику да види Герино дело. Савремени филмски плакати су на ниском нивоу, више одбијају него што привлаче, и укључивање оваквих уметника је кључно како би се вратио стари сјај занату израде филмских плаката“, истакао је редитељ Немања Ћеранић.

Иако смо до сада видели тек један тизер за Вољу, филмски познаваоци већ су га окарактерисали као највеће кинематографско дело ове сезоне, на првом месту због потпуне жанровске и продукцијске иновације.

Ову епску авантуру инспирисану српком традицијом која је смештена у далеку будућност као редитељ и креатор потписује Немања Ћеранић, као и Страхиња Маџаревић као креатор и сценариста, иза којих су стале продуцентске куће „Режим“ под вођством редитеља Милоша Аврамовића, као и Телеком Србија који је препознао потенцијал и иновативност овог пројекта.

Глумачку поделу чине Игор Бенчина, Исидора Симијоновић, Марта Бјелица, Сергеј Трифуновић, Јово Максић, Петар Бенчина, Иван Вујић, Светозар Цветковић, Миодраг Радоњић, Златан Видовић, Милица Јаневски, Александар Ђурица, Анита Манчић и многи други.

У ауторском тиму који потписује ово оригинално филмско остварење су и Аљоша Ћеранић као извршни продуцент, копродуцент Александар Протић, директор фотографије је Игор Маровић, костимограф Ружица Буквић, док је за сценографију био задужен Дамјан Параносић, а музику је компоновао Александар Ранђеловић.

четвртак, 03. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи