Воја Брајовић добитник Златне антене за допринос регионалној продукцији драма и серија

Глумац Војислав Воја Брајовић овогодишњи је добитник престижне награде Златна антена за свеукупан допринос регионалној продукцији драма и серија на 14. међународном Фестивалу драма и серија ФЕДИС.

Након читаве плејаде најзначајнијих имена регионалног глумишта и телевизијског стваралаштва, почевши од Велимира Бате Живојиновића и Синише Павића, преко Милана Гутовића, Микија Манојловића, Мире Бањац, Секе Саблић, па до прошлогодишњег лауреата Радета Шербеџије, овогодишња Златна антена иде у руке легендарног Тихог.

Војислав Воја Брајовић, српски и југословенски глумац рођен је у Београду, 11. мај 1949 године. Студије глуме отпочео је 1967. на Факултету драмских уметности у класи проф. Предрага Бајчетића, а дипломирао је 1971. године.

Током своје богате каријере, Брајовић је остварио многе запажене улоге које су оставиле дубок траг у регионалној кинематографији и телевизији, на којој је у ТВ драмама и серијама, остварио више од 50 значајних улога.

Глумачку каријеру у ТВ серијама отпочео је давне 1970. у серији Мирина ТВ ступица, а свакако је најдубљи траг оставио у остварењима Отписани и Повратак отписаних, као Тихи, Бољи живот као Терминатор или Метла без дршке у улози Срећковића.

Последних година Воја Брајовић тумачи улоге у бројним ТВ серијама а ове године у чак четири које су у званичној селекцији 14. ФЕДИС фестивала. Добитник је бројних најзначајнијих глумачких награда као што су Добриничин прстен, Стеријина награда, Зоранов брк, награда Павле Вуисић, Јоаким Вујић и бројних других признања.

Четрнаести Фестивал драма и серија ФЕДИС одржава се од 8. до 10. октобра 2024. у Дому омладине Београда, где се налази у оквиру званичног филмског програма ове институције.

четвртак, 03. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи