Читај ми!

Пред гледаоцима РТС-а ове јесени сјајан програм – од „Сабље“ преко „Потере“ до „Фантастичне планете“

Серије „Сабља“, „Нобеловац“, „Калкански кругови 3“, емисија „Фантастична планета“, квизови „Потера“, „Ја волим Србију“, „Стигни ме ако знаш“, сјајан Дечји програм, само су део нове програмске шеме РТС-а. Пола века „Отписаних“ обележићемо емитовањем легендарне серије, али и изложбом и изненађењем које спрема Биг бенд РТС-а.

Нова програмска шема РТС-а биће обележена премијерама серија, емисија, квизовима, филмовима, великим годишњицама. Прилику да осете атмосферу серија Нобеловац и Сабља имала је публика Сарајево филм фестивала.

Две фантастичне премијере, они то кажу претпремијере серије Нобеловац, коју ћемо имати прилике да гледамо на нашем програму од 5. октобра, викендом од 20 часова, и претпремијера серије Сабља, која ће такође бити приказана викендом, суботом и недељом, али након завршетка Нобеловца“, открила је шефица Службе за односе са јавношћу РТС-а Душка Вучинић.

Телевизија ће обележити пола века легендарне серије Отписани. Ова велика годишњица биће обележена изложбом костима, фотографија и реквизита из ове серије.

Бескрајно се радујемо 29. аугусту у 22 часа. Сваке недеље, односно сваког четвртка гледаћемо епизоде Отписаних, али дигитално рестауриране“, најавила је Вучинићева додајући да је у припреми и једно изненађење са Биг бендом РТС-а.

Према њеним речима, млађој популацији треба приближити и серију и њену музику јер неке реплике из тих епизода се препричавају, а млади можда не знају одакле су.

„Такође колегиница Милица Кулић спрема специјалну емисију Око магазина посвећену Отписанима. Тако да баш се радујемо обележавању ових 50 година Отписаних, па ћемо сачекати две године да обележимо и Повратак отписаних, пошто су они снимљени 1976. године“, навела је Вучинићева.

У јесењој програмској шеми своје место има и квиз Потера, ићи ће се На вечеру код неких нових вештих људи који ће угостити једни друге и правити специјалитете. На мале екране враћа се Фантастична планета.

„Колега Банић нас води по целом свету и упознаје са заиста фантастичним причама. Среда ће бити резервисана за спорт и филм. Наравно, враћају се и емисије информативног програма Таковска 10 и Четвртком 9, затим Дедовина, коју много волимо, квиз Ја волим Србију, квиз Стигни ме ако знаш“, прецизирала је шефица Службе за односе са јавношћу РТС-а .

Публику очекује и наставак, то јест нова, трећа сезона, викенд серије Калкански кругови.

„Ово је само делић. Морам да скренем пажњу на фантастичан Дечји програм. На то посебно скрећем пажњу гледаоцима и то је оно што нас одваја од осталих медија, то је наш образовно-научни програм и емисије из културе итд. Дакле, то можете пронаћи искључиво и само на програму РТС-а“, поручила је Душка Вучинић.

понедељак, 26. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару