Читај ми!

„Пао“ још један милион у Потери! Младе наде одбраниле 1.160.000

Победници најновије епизоде квиза „Потера" су нам још једном показали да се међу припадницима младих генерација познавање науке, уметности и опште културе и те како цени. Јован, Филип и Лука, сви млађи од 30 година, феноменалним знањем и уз мало среће успели су да од трагача одбране милионску суму.

Јован Милошевић из Бајине Баште пробио је лед и први изашао пред трагача Милана Буквића. Како је сам рекао, због треме се није усудио да проба да освоји вишу понуђену суму, али је са тремом ипак успео да се избори и заслужи своје место у финалној потери.

Једина дама у тиму, Анкица Агић, иако је у првој рунди показала завидно знање у другој није имала среће, те није успела да одбрани освојену суму.

Потом је уследио „окршај“ бивших колега са Факултета политичких наука. Наиме, двадесетпетогодишњи Филип Ковачевић прижељкивао је као трагача управо Буквића, са којим је заједно слушао предавања из предмета Политичка историја Југославије.

Филип је са присутнима, па и публиком, поделио једну занимљивост из студентских дана рекавши како је на вежбама из поменутог предмета време за разговор било подељено тако да је 80% времена било за Милана, 10% за професора и 10% за све остале. Буквић је са осмехом на лицу потврдио причу, док се Јован Мемедовић надовезао речима: „Филипе, хвала Вам за ову информацију. Сада тек схватамо о чему се ту ради. Сада смо комплетирали опште мишљење о њему и његовој биографији.“

Трагач, међутим, није био ништа блажи према свом колеги, али након тесне борбе ипак није успео да га стигне, чиме је заједничка каса увећана за пола милиона динара!

Најмлађи такмичар, Лука Борош (23) из Београда наступао је последњи, што му је по свему судећи дало и храброст и ветар у леђа да се својим саиграчима придружи у финалној рунди одбранивши 600.000 динара.

Шеснаест корака предности, колико је овај млади тим поставио као изазов пред трагача, могло је да доведе до оба могућа исхода игре. Ипак, прва грешка због брзоплетости, Буквића је у потпуности деконцентрисала, те су такмичари успели да га врате чак пет пута и спрече да се приближи њиховом резултату.

Након феноменалне победе тројице младића, трагачу није преостало ништа друго осим да им каже: „Честитам! Заслужена победа.“

четвртак, 09. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара