Читај ми!

Доминација „Опенхајмера“ и серије „Наследници“ на додели Златног глобуса, дебакл остварења „Барби“

На додели 81. Златног глобуса у Лос Анђелесу највише награда припало је филму „Опенхајмер" редитеља Кристофера Нолана, који је од осам номинација понео пет награда, укључујући и Златни глобус за најбољи филм. Филм „Јадна створења" у режији Јоргоса Лантимоса проглашен је најбољим мјузиклом–комедијом. Остварење „Барби“, које је имало чак 10 номинација, добилo је две награде. Велики победник међу серијама су „Наследници“.

Апослутни победник овогодишње доделе Златног глобуса је остварење Опенхајмер који је добио награде у категоријама: за најбољи филм, режију, најбољег глумца, најбољу споредну мушку улогу и најбољи оригинални сценарио.

Награда за најбољу глумицу у категорији драме отишла је у руке Лили Гладстоун за улогу у филму Убиства под цветним месецом редитеља Мартина Скорсезеа, док је за најбољег глумца у истој категорији проглашен Килијан Марфи за улогу у филму Опенхајмер.

Најбољи глумац у категорији мјузикл–комедија је Пол Џијамати за улогу у филму The Holdovers, док је најбоља глумица у истој категорији Ема Стоун за улогу у остварењу Јадна створења.

Најбољи споредни глумац је Роберт Дауни Џуниор за улогу у филму Опенхајмер, док је награда за најбољу споредну глумицу отишла у руке Давајн Џој Рандолф за улогу у остварењу The Holdovers.

Серија Наследници освојила је највише награда када је реч о ТВ форматима. Добитници су Златног глобуса за најбољу драмску серију, најбољи глумац Киран Калкин и најбоља глумица Сара Снук проглашени су управо из те серије, као и најбоља споредна мушка улога која је отишла у руке Метјуа Макфадјена.

Серија Медвед проглашена је за најбољу ТВ комедију. Најбољи глумац у тој категорији је Џереми Ален Вајт, а најбоља глумица Ајо Едебири – обоје за улоге у серији Медвед. 

Иако је на листи номинација водио глобални феномен „Барби“ са чак 10 номинација, добио је свега две награде и то за најбољу оригиналну песму и за филм који је осварио највећу зараду у биоскопима.

Награду за најбољи сценарио добили су Џастин Трит и Артур Харари за Анатомију падаа тај филм је проглашен и за најбољи филм ван енглеског говорног подручја.

Најбољи анимирани филм је Дечак и чапља.

Ове године први пут је додељена награда у категорији стендап комедија, а награда је припала Рикију Жервеу.

Главна и одговорна уредница Забавног програма РТС-а, Сандра Перовић, била је један од гласача за доделу награде „Златни глобус“.

субота, 18. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара