Читај ми!

Пете авантуре Индијане Џоунса премијерно приказане у Кану

Харисон Форд је у Кану присуствовао дуго очекиваној премијери филма „Индијана Џоунс и артефакт судбине“, који је приказан као „филм ван конкуренције“.

Пете авантуре Индијане Џоунса премијерно приказане у Кану Пете авантуре Индијане Џоунса премијерно приказане у Кану

Нови филм о чувеном археологу, у којем између осталих, глуме још и дански глумац Мадс Микелсен и Фиби Волер-Бриџ, је пети наставак, али први који није режирао Стивен Спилберг. Режисер је овога пута био Џејмс Менголд.

Улоге тумаче и Џон Рис Дејвис који је последњи пут виђен у трећем наставку филма Последњи крсташки поход из 1989. године, Антонио Бандерас, Тоби Џоунс.

На чувену Кроазету изашли су бројни обожаваоци светски познате франшизе, а филм су пратили и британски режисер Стив Маквин и енглески глумац Чарли Хитон.

Осамдесетогодишњи Форд, коме ће бити уручена почасна награду на Филмском фестивалу у Кану за филмску каријеру, рекао је прошлог месеца да му ово последњи пут у улози чувеног Џоунса.

У петом и последњем делу, смештеним у 1969, Индијана Џоунс креће у авантуру мењања времена, сарађује са кумом коју тумачи да Волер-Бриџ, и мора да се суочи са бившим нацистом, којег игра Микелсен.

Форд је први пут играо лик археолога 1981. године у филму Отимачи изгубљеног ковчега. Освојио је четири Оскара.

Франшиза Индијана Џоунс, са четири филма, коју је креирао Џорџ Лукас, зарадила је скоро две милијарде долара на глобалном нивоу – окупивши армију обожаватеља.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се