Музички уредници европских медија за место састанка изабрали Београд

Мјузик енд денс експертс - референтна група Европске радиодифузне уније у посети је Београду. Челни људи - уредници у јавним сервисима Аустрије, Норвешке, Шпаније, Немачке, Француске, Летоније - обишли су нашу телевизију.

Музички уредници - чланови Европске радиодифузне уније састају се сваке године у Прагу и Бечу. Први пут за место окупљања изабрали су и Београд.

„Ми представљамо ЕБУ музичку и експертску групу и радимо заједно из много земаља о музичким пројектима. Европа је у тешкој ситуацији и важно је да упознамо једни друге и видимо како наше колеге овде раде. Само када дођеш и видиш добијеш прави утисак о нечијем раду и боље сарађујеш”, рекла је Иева Розентал, директорка ЕБУ групе.

„Ми смо представили рад музичке редакцији, забавног програма и РТС-а уопште, чланови ове референтне групе су пожелели да дођу да виде како функционише РТС, то се остварило сада. Мислим да је јако важно да се овакви састанци организују и да је важно што су они у Београду, да прикажемо сво богатство наше културе, музике, нашег професионалног медијског рада”, каже Силвана Грујић, главна и одговорна уредница Музичке редакције РТС-а.

Да би се побољшао квалитет програма сарадња јавних сервиса је неопходна, кажу гости из Европе. Међу њима је и уредник концерта који прати публика у готово свим земаљама - Бечког новогодишњег концерта.

„Ја сам из Беча, ми продуцирамо за више од 90 земаља из света, највише њих из Европе и имамо много тема које можемо да развијамо, најважније нам је да то буду свеже и нове идеје. Видећемо много, слушаћемо много, идемо на сјајне концерте Биг Бенда и Симфонијског оркестра, надам се да ћемо се добро разумети”, каже Мартин Траксл, уредник Бечког новогодишњег концерта на аустријском јавном сервису

Колеге из Европе посетиле су и Радио Београд где је у Студију 6 одржан концерт БИГ Бенда РТС-а - њима у част. Обишли су Калемегданску трвђаву и Коларчеву задужбину која их је почастила концертом Симфонијског оркестра РТС-а.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво