Читај ми!

„Лако је Ралету“, од вечерас на Првом програму РТС-а

Серија „Лако је Ралету“ српска је верзија приче о породичним односима из легендарног ситкома „Сви воле Рејмонда“. Сценаристкиња Татјана Илић каже да је модернизација била неопходна при адаптацији, али да нису претеривали. Андрија Милошевић, који игра насловну улогу, истиче да је Рале човек великог срца који само покушава да одржи мир у породици.

Од вечерас, радним данима од 20 часова, на Првом програму РТС-а, емитоваће се нова хумористичка серија Лако је Ралету. У главној улози је Андрија Милошевић који игра успешног спортског новинара, који води динамичан живот, трудећи се да буде, колико је то могуће, и посвећен муж и узоран отац и добар син и брат.

Али, Рале – по природи немаран и опуштен – и није од нарочите помоћи својој жени Ивани, па својим понашањем у породични живот уноси више пометње него склада.

Серија Лако је Ралету настала је према култном америчком ситкому из деведесетих година Сви воле Рејмонда.

Сценаристкиња Татјана Илић каже да ју је позив да пише адаптацију познате серије за наше тржиште, обрадовао и изненадио.

„Нисам имала искуства са адаптацијама. Када је комедија у питању, радила сам оригиналне формате, гледаоци РТС-а ме знају по серији Оно као љубав“, наводи Илићева и додаје да је продукција охрабривала да измашта ствари које је желела, уз поштовање правила лиценце. 

Татјана Илић је ауторка пилот епизоде, али су убрзо уведени и други писци.

Кућа „Вижн тим“ и РТС, као телевизија са којом се сарађивало на овом пројекту, од почетка су били у контакту са колегама из „Ворнера“.

„Гледала сам Сви воле Рејмонда, али нисам била претерани фан серије“, признаје Татјана и додаје да је тек када је са тимом писаца добила сценарио схватила колико је серија добро написана и колико јој је добра структура. Илићева открива да су се трудили да унесу домаћи хумор, али да не ремете ту структуру.

Тим сценариста серије Сви воле Рејмонда чинила су тројица мушкараца и једна жена. Не знајући то, Татјана је одабрала тројицу колега за свој тим – Душана Булића, Дејана Ћирјаковића и Филипа Вујошевића.

„Цела серија написана је из мушке визуре – Рале је спортски новинар“, истакла је Илићева.

Глумац Андрија Милошевић наглашава да менталитетски немамо много заједничког са становништвом САД, али да ће породични односи на читавој планети бити врло слични без обзира на државу.

„Рале је наш човек, један фини, душеван човек великог срца који покушава да помири све међусобне антагонизме између чланова његове породице“, описује Андрија.

Према његовим речима, серија ће освојити срца наших породица јер је у питању комедија око које ће се сви окупити и са родошћу је гледати.

Будући да је оригинална серија из деведесетих година, неки аспекти морали су да буду модернизовани.

„Интернета има, али нисмо хтели да инсистирамо на томе, да претерујемо са мобилним телефонима. Хтели смо да серија у том смислу остане нежна, на неки начин носталгична“, закључила је сценаристкиња Татјана Илић. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 08. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару