Читај ми!

Филм „Комунистички рај" - прича о нама у времену прошлом и садашњем

Српски биоскопи богатији су за нови домаћи филм „Комунистички рај". По мотивима истоимене драме угледног српског писца Александра Поповића, режирао га је Милош Стојановић који је испред и иза камере, окупио домаћу и међународну екипу.

Смештен у време Другог светског рата, Комунистички рај је прича о нама у времену прошлом, али и садашњем. Филм који осликава како се друштво мења у ратним условима, од посебног је значаја за редитеља Милоша Стојановића - реч је играном првенцу који је стварао чак осам година.

„Нисам могао да се одвојим од идеје био сам опседнут њоме и све те године сам сваки дан радио по мало, наравно са својим сарадницима. имао сам срећу да имам сјајне сараднике", истакао је Милош Стојановић.

Јунаци из Поповићевог пера, давна су верзија „прелетача" - људи без идеја и стида, увек спремних на свађу, жељних да понизе и спремних да понижења истрпе.

Глумачка екипа из Шведске и Јапана, композитор музике из Канаде и многи други са домаће сцене - спојили су се како би оживели причу из Србије.

„Видите, ово је нешто другачије. Рад на америчком ратном филму са Микијем Рурком и Робертом Н. је био нешто веома посебно, али ово је другачије. Постали смо јако блиски", рекао је глумац Фредерик Вагнер.

„Сви су они заиста пуни речи хвале о Србији. О Београду, о људима који живе овде... Можемо да се похвалимо тиме да имамо поверење озбиљних колега из иностранства", рекао је Милош Стојановић.

Снимање је трајало скоро 50 дана, на разним локацијама у Србији, а екипа верује да ће филм Комунистички рај инспирисати неке нову генерације филмофила.

„Ако знаш шта хоћеш, ако то пуно желиш, тај сан ће да се оствари. То је неко искуство за које сам сигуран да ће млади људи који желе да се баве овим послом, научити из овог филма", истакао је Стојановић.

„Сви ће гледати на овај филм другачијим очима и мислим да је то оно што је лепо у овом филму", напоменуо је Фредерик Вагнер.

Пред гледаоцима је прилика да виде како изгледа „комунистички рај", чији је звук нотама дочарао композитор светског гласа.

„То је скоро као еуфорични страх. То је као варљиви рај који иде право у пакао", рекао је Камерон Бојс, композитор.

четвртак, 03. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи