Читај ми!

Тихомир Станић: Филм „Вера“ треба погледати

Филм „Вера“ је на редовном биоскопском репертоару од 10. новембра 2022.године. Реч је о шпијунском трилеру са елементима мелодраме, инспирисаном истинитом причом о Вери Пешић, четворострукој шпијунки из Другог светског рата, коју су неки звали „српска Мата Хари“.

О томе како је изгледао рад на филму, али и какви су први утисци публике, говорили су у Јутарњем програму РТС-а глумац Тихомир Станић и редитељ Недељко Ковачевић.

„Прича о Вери Пешић није много позната, али је мој утисак да је публика јако позитивно реаговала на филм и на премијерама у Београду, Новом Саду, Нишу и другим градовима", рекао је редитељ Ковачевић.

Истиче да се до идеје дошло током рада на играно-документарној серији о историји тајних служби Србије, која је такође рађена за РТС. Једна епизода била је посвећена Вери Пешић. Продуценткиња серијала Данка Милошевић сматрала је да би то био сјајан филмски пројекат.

„Великом заслугом господина Станића, јер ја сам написао сценарио за филм. Тика је инсистирао да ја као писац треба то и да режирам. Захваљујући његовој подршци, тако смо дошли и до тога", рекао је редитељ.

„Као пријатељ продукције радио сам те серијале тајне службе Србије као наратор и схватио сам да је сценарио који је Недељко писао са Кристином Ђурковић добар и да он треба и да режира. Као награду сам добио једну од најбољих улога, улогу Косте Пећанца. Било је узбудљиво и лепо радити на том пројекту", рекао је глумац Тихомир Станић.  

четвртак, 03. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи