Читај ми!

Није лако доћи до претплатника – како се бори Нетфликс

Услуга стриминга додала је 2,4 милиона претплатника у последња три месеца и надмашила прогнозе након „изазовне“ прве половине године.

Нетфликс је додао 2,4 милиона нових претплатника у последња три месеца, више него двоструко од очекиваног и преокренуо тренд узастопног пада по кварталима, објавила је компанија.

Очекивало се да ће компанија за стриминг додати милион нових претплатника током последњег квартала, што је укључивало објављивање хит емисија, укључујући најновију серију Stranger Things, Sandman, Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story.

Али компанија је лако надмашила сопствена предвиђања пошто су се претплатници вратили и провели 1,35 милијарди сати гледајући најпопуларније четири серије.

„После изазовног првог шестомесечног периода, верујемо да смо на путу да поново убрзамо раст. Кључ је задовољство чланова", наводи компанија у писму акционарима.

„Због тога смо се увек фокусирали на борбу за нове гледаоце сваког дана. Када наше серије и филмови изазову реакције код наших претплатника, они то пренесу својим пријатељима, а онда нас више људи гледа, придружује се и остаје са нама", додаје се у саопштењу компаније.

Нетфликс је био у проблему јер су конкуренти, укључујући Амазон, Apple, Disney и Hulu, повукли велики број претплатника на њихов стриминг садржај.

„Наши конкуренти много улажу да би повећали број претплатника и гледаност, али је тешко изградити велики, успешан посао са стримингом. Процењујемо да сви губе новац - са комбинованим оперативним губицима у 2022. години то је преко 10 милијарди долара у односу на Нетфликсов годишњи оперативни профит од пет до шест милијарди долара, ", саопштила је компанија.

Нетфликс је привукао рекордан број претплата и гледаност током пандемије коронавируса - додавши 15,8 милиона претплатника у првом кварталу 2020. Али број претплатника је стагнирао пошто су „блокаде" ублажене што је довело до велике распродаје његових акција. Нетфликсове акције су ове године пале за 60 одсто.

Након што је годинама избегавао оглашавање, Нетфликс је најавио да се припрема за покретање јефтиније услуге подржане огласима од овог новембра.

Нетфликс и даље расте много спорије него што је то било раније. У истом кварталу прошле године додао је 4,4 милиона претплатника. Компанија је објавила да ће престати да дели информације о броју претплатника док развија своје пословање.

четвртак, 03. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи