Читај ми!

Вечно млад агент 007 напунио 60 година

Године 1962. први пут је спасао свет од зликовца у филму „Др Но“. Џејмс Бонд, најпознатији тајни агент на свету, прославио је 60. рођендан, а тим поводом снимљен је документарац о музици из филмова о агенту 007.

Теме из филмова о Џејмсу Бонду чини се као да су одувек у нашим животима. Звук 007 назив је документарца Мета Вајткроса, који иде дубоко у историју Бондових партитура и песама, користећи мноштво филмских и студијских снимака, заједно са новим и архивским интервјуима са извођачима, композиторима, глумцима и другима укљученима у универзум Бонд.

„Када смо одлучивали на који начин желимо да прославимо шездесетогодишњицу, схватили смо да је музика интегрални део успеха филмова о Бонду. Мет Вајткрос је фантастичан редитељ и дали смо му сву слободу“, каже продуценткиња Барбара Броколи.

План је да се сними неколико документарних филмова о томе шта се све дешавало испред, али и иза кулиса, а све се више говори и о томе ко ће заменити Данијела Крејга. За сада, кажу продуценти, не журе са избором новог глумца, поготово зато што је то најважније за успех франшизе.

„Желимо да одржавамо Бонда модерним, иако траје 60 година. Сваки нови кастинг је филмове ‘освежавао’ и увек их је обнављао. Данијел је био Бонд пуних 16 година и сада се ‘пензионисао’, а ми морамо да гледамо у будућност“, истиче филмски продуцент Мајкл Вилсон.

Готово од самог старта, кад се Шон Конери први пут појавио у улози углађеног тајног агента и покренуо читаву филмску индустрију, продуценти филмова о Бонду открили су тајну формулу дуговечну колико и сам тајни агент – 60 година и 25 филмова касније, серијал о тајном агенту лансирао је култну музику и тематске песме.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи