Читај ми!

Кањон реке Вучјанке игра важну улогу у серији „Било једном у Србији“

Серија „Било једном у Србији“, која говори о златном добу Лесковца и околине између два светска рата открила је и природне лепоте овог краја. Најлепше сцене снимане су у кањону реке Вучјанке чија је лепота и раскош велика инспирација уметницима, али недовољно позната туристима и љубитељима природе.

Лепота која оплемењује, снага која задивљује. Кањон реке Вучјанке подно Кукавице којег су исклесали вода и време један је од најлепших у Европи. У Пешином Јазу и Дев казану снимане су најлепше љубавне сцене филма и серије Било једном у Србији.

Бата из Вучја, сликар који је насликао баба Деску и коње са окренутим потковицама, најбоље зна колико овај кањон може бити инспирација уметницима.

„Филмом Било једном у Србији овај кањон је угледао светлост дана и то је уједно и позив многим туристима и љубитељима природе да дођу и виде један од најлепших кањона у Европи“, прича Бата из Вучја.

А Вучје још чува ту стару патину, старе куће које су послужиле као идеална сценографија. У комшилуку Цонетове и Рушкине куће, Градимир Ђокић Гаја био је домаћин филмској екипи:„Овде је било преко 150 глумаца и статиста и помагача, изузетна сарадња“. 

Вучјанци су били добри домаћини, а многи као глумци-почетници и статисти били део једног великог пројекта. То искуство памтиће целог живота.

„Већ ме препознају како иде серија, тако да је врло вероватно да ће ми популарност расти“, каже глумац Андрија Стојилковић.

Статиста Славиша Митић каже да је имао лепо искуство и да је играо не само он већ и његов пас Чапа.

Поново ради биоскоп у Вучју

Викендом у време емитовања серије улице у Вучју и околним селима су празне. Људи седе испред телевизора да виде и осете магију.

Директор Дома културе у Вучју Братислав Станисављевић истиче да је премијера одржана после 27 година: „Могу слободно да кажем – биоскоп поново да ради“.

„Играм на свом дијалекту и играм у филму који говори о нашим прецима и једном златном времену између два светска рата“, наводи предности рада на оваквој серији Иван Јанковић, глумац Народног позоришта у Лесковцу.

Било једном у Србији – фикција или стварност? За Лесковчане и једно и друго јер гледајући серију поново су уверени да су снови достижни.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи